Art journaling 1. projekt

Emnet er – blå

Blå er en farve. Blå er den farve vi giver vores vand og himmel. Det smukkest er blå øjne, men hvis der er tårer kan det blive helt trist. Orange er den ultimative kontrast til blå og blå indgår både i farven lilla og grøn.

Hvilke ting ser du der er blå, hvilke følelser har du forbundet med blå og er du ligesom mig mere tiltrukket til firkanter når de er blå? Ja det sidste var måske lidt bizart men forhåbentlig forstår du min pointe nu. Vi skal ud over hvad vi bare kan se er blåt og hen til det der tiltrækker os ved blå og det der er blåt.

Start selv dit projekt ud fra dette emne før du går videre. Mangler du helt inspiration til at gå i gang eller er du ikke helt med på hvad art journaling går ud på så se videoen nedenfor.

 

 

Projektet er startet med en brainstorm på emnet blå og min inspirationskilde er den blålilla levendel, formen firkanter og farverne blå, lilla, orange og hvid.Art journalilng Emne Blå

Den totale materialeliste er
Schmincke – Masking fluid
Golden airbrush color (meget flydende maling) – Ultramarine Blue Hue
Sennelier shellac based ink – Violet 901
Golden high flow acrylics – Pyrrole Orange
Liguitex Paint marker – Cadmium yellow deep hue
Liguitex Paint marker – Carbon black
Posca PC3M – White
Liguitex Paint marker – Iridescent Antique Gold

 1. Trin
  Jeg har valgt nogle meget mørke baggrundsfarver og har derfor brug for noget lys. Det skaber jeg med hvid, men jeg ville også gerne have den gule til at træde godt frem som kontrast til lilla. Derfor bruger jeg masking fluid som oftes bruges til akvarel når papirets hvide farve skal bevares.
  Jeg bruger ikke akvareller i min baggrund  men fluid farver og ink/blæk, og fordi det også er tyndt i sin konsistent, kan dette lade sig gøre.

Først ligger du masking fluid på papiret mens det er tørt og herefter skal du vente til det er helt tørt før du kan gå videre med baggrunden.

 1. Trin
  Baggrunden er ultramarine blue hue og lilla ink på en våd baggrund. Lidt vand på papiret fordelt med pensel. Herefter vil farverne flyde ud af sig selv, men jeg valgte at fordele dem og blande dem sammen med en skrå pensel.
  Da den blå og lilla baggrund var tør, gik jeg videre med den orange og en stencil. stencil skabelonen er kun brugt delvist og i forskellige retning og rytmer for at give et godt flow
 1. Trin
  Når baggrunden er tør, kan du gnubbe masking fluiden af og vupti så får du det bare papir frem igen.
  Herefter kan du arbejde videre med motivet som bedre kan bære den gule farve, nu hvor vi har hvid som underfarve. Hvis vi lagde den gule oven på en mørk baggrund vil den forsvinde, lidt ligesom den orange gør i dette projekt.
  Motivet får også lidt sorte prikker for at give lidt kontrast og der gives indikationen af flere strå i baggrunden.
  Herefter tilføres fnug med en hvid posca tusch hist og her og som afslutning, bruges en bred paint marker i guld til at skabe lidt drama.
 1. Trin
  Du kan nu fjerne malertapen i kanten og betragte dit projekt som færdig.

 

Det vil glæde mig at se din resultat i Facebook netværket og fortæl gerne om de udfordringer du oplevede som da jeg oplevede at svampen til at lave stencils aftryk med var for våd at arbejde med. se videoen for at høre mere om det 🙂

Introvidoen til Art Journaling kan ses lige her

2. projekt til Art Journaling kan ses lige her

2. projekt art Journaling emnet Rytme færdige

 

 

 

 

3. projekt til Art Journaling kan ses lige her

3. Art Journaling projekt snor

 

 

 

 

/Din Underviser Helen Nielsen