Art journaling 2. projekt

Emnet er – rytme

Rytme findes i dansen, rytme kan høres i musikken som styres af noderne. Naturen har sin egen rytme med vejret og årstiderne. Livet har en rytme, hvor vi går fra vugge til grav – dyr, planter, mennesker og alt andet levende.

Rytme er en bevægelse og bevægelse vurderes ud fra kropsholdningen – en ræv på spring efter en mus eller en ballerina oppe på tæerne.

Start selv dit projekt ud fra dette emne før du går videre. Mangler du helt inspiration til at gå i gang eller er du ikke helt med på hvad art journaling går ud på så se videoen nedenfor.

Den totale materialeliste er..2. projekt art Journaling emnet Rytme færdige

Grene art – modelling paste
Golden fluid – diarylide yellow
Golden High flow – pyrrole orange
Golden fluid – teal
Stempelpude – sort
Golden fluid – transparent red iron oxide
Poscatusch – PC1M i sort
Poscatusch – PC3M i hvid
Golden fluid – iridescent gold (fine)
Golden fluid – Paynes Grey

Emne brainstorm

Vi starter med vores egen brainstorm på emnet, hvilke ideer dukker der op når du siger rytme.

Jeg tog straks fat i naturens rytme som spirer og visner i en cyklus. Samtidig ligger det i menneskets natur at fastholde et status qou. Min tanke er at finde en bevægelse der passer til den kamp det ligger i at fastholde selvom det du fastholder, er visnet.

1. Trin
Det blev lidt filosofisk, men rent praktisk starter jeg med at forberede papiret med modelling paste, du kan også bruge hvid gesso. Når det er tørt kan jeg begynde med en baggrund i farver som jeg elsker, gul og orange.

Projektet er lavet i en notesbog og det er derfor vigtigt at beskytte de forgående sider og fremtidig sider for maling. Jeg lægger et papstykke under både den højre og venstre side og herefter sætte jeg tap for at holde det fast til min glasplade.

2. Trin
Når baggrunden er tør, starter jeg med at lave aftryk med en mønstret stencil i tyrkis og en node stencil i sort. Med node stencil bruger jeg en stempelpude i stedet for maling. Dette kan jeg kun fordi denne stencil har et motiv der er ophævet fra pladen, så den laver et tryk på en anderledes måde end en flad stencil. Efter det fandt jeg min stencil frem med sommerfugle som jeg har fundet ud af giver nogle flotte aftryk af blomsterhoveder hvis man kun bruge en halv sommerfugle. Aftrykket er lavet med moddeling paste.

Brug tid på at fastholde din stencil fast til dit lærred og fedt ikke for meget rundt med det hvis du gerne vil have et klart aftryk.

Mine aftryk er langt fra perfekte, men til mit forhold gør det ingenting.

3. Trin
Jeg bruger en transparent rødbrun til at lave flere blomsteraftryk, men også til at farve blomsterne lavet med modelling paste. Dette skaber dybde og variation i motivet.

Jeg bruger også farven andre steder i billedet for at integrer det bedre og skabe et helt billede.

4. Trin
Mine blomster får lov at tørre og imens skitser jeg min ide op, som er en lille figur nede i hjørnet som skal holde fast i en vissen blomst.

Der er ingen detaljer, bare en silhuet som færdiggøres med poscatusch.

De visne blomster bliver også lavet i poscatusch og omridset af blomsterne bliver tegnet op med poscatusch. Alt i en meget løs, let og legende hånd.

Den hvide poschatusch bruger jeg for at skabe mere spil.

Til sidst får min figur/silhuet nogle firkanter at stå på som bliver spejlet oppe øverst i mit billede, og lidt guld som jeg fortynder kraftigt med vand for at kunne kaste det bedre op på billede.

Guld har en tendens til at tone farverne ned, så giv den ikke for meget gas med guld, så forsvinder hele dybden i billede.

Blå og guld giver en mærkværdig grøn som jeg også kaster list af ind i billede for at skabe nuancer.

 

Når billede er tørt er der ikke andet for at tage din tape af – god fornøjelse

 

Det vil glæde mig at se din resultat i Facebook netværket og fortæl gerne om de udfordringer du oplever som da jeg oplevede at siden gik i stykker. se videoen for at høre mere om det

1. projekt til Art Journaling kan ses lige her
Art journalilng Emne Blå

 

 

 

3. projekt til Art Journaling kan ses lige her

3. Art Journaling projekt snor

 

 

 

 

Er art journaling helt nyt for dig, så start med introvideoen her. Det er en spændende verden af maling, leg og fantasi.

/Din Underviser Helen Nielsen

PS.Magiske Stencils

Er du interesseret i at kunne lave dine egne stencils, kan du lære det i E-kursuset “Magiske Stencils”, som du finder lige her.