Art journaling

En udvidet skitsebog

Det skader aldrig at lave en skitse af sin inspiration.

Kender du det at have en ide, men du er ikke sikker på at den holder på lærredet..? Så har du brug for at lave en skitse af ideen før du går videre.
Føler du dig nogle gange blokeret over at gå til det nye, store, dyre lærredet fordi du er bange for at fejle..? Så kan skitser også hjælpe her.
Men at tage en skitsebog og tegne, kan være svært med abstrakte ideer eller hvis du ikke føler dig så tilpas med blyant og papir.

 

En anden metode jeg har fundet mere brugbar til tider, samt givet mig lov til at anvende alle mine ideer og inspirationskilder, er Art Journaling.
Art journaling er en udvidet skitsebog, hvor alle medier kan komme i spil, men ikke alle mine ideer behøver at komme på lærredet for at blive levende.

Det har sluppet min fantasi løs og jeg følger at jeg skaber noget mere end bare en skitse uden at det bliver på et lærredet der fylder meget.

 

Hvad er art journaling?

Art journaling

En art journal kan bestå af enkelt stykker papir som hvert er et projekt eller en ide. Disse stykker papir kan så samles til en bog eller du kan nyde et kartotek af ideer.

En art journal kan også være en bog med blanke sider, hvor du starter fra side 1 og kører derudaf, lidt ligesom en dagbog.
Hele bogen kan blive et stort projekt i sig selv, ved at opdele den i emner som du bygger dine sider ud fra, men det er op til dig selv at tage det til det niveau.

Det vigtigste at tænke på med art journaling er, hvilket papir du arbejder med dine ideer på. Hvis du er fan af et bestemt medie, kan du overveje at bruge den specifikke papirtype som passer til. For eksempel arbejder du bedst med akvareller med et papir der ikke smuldre eller som elsker vand – ja det lyder lidt mærkeligt at papir skal kunne lide vand.

Har du fundet en flot bog, men papiret er meget tyndt, så kan du forberede papiret med gesso for akrylmaling, men ikke mange andre medier vil have det godt med almindelig papir.

Paint on A5 250GJeg bruger selv noget papir der er til alle mulige medier, 250 gram papir og syrefrit.

Det virker godt og for at undgå at det buler for meget, så sætter jeg det fast med tape til et underlag. Undelaget kunne være en voksdug eller en glasplade, som holder på fugten og tillader dig at arbejde længe på dit projekter.

 

 

 

 

Udfordringer du vil møde

  1. Du vil opleve at papiret vil bule og dette kan løses ved at tape papiret fast til et underlag hvis du har enkeltsider eller ved at holde siderne sammen med en klips eller også at tape bogen fast. Det begrænser desværre bevægeligheden for dit materiale når du arbejder, men så kan det løses ved at tape det til et underlag der kan drejes som en glasplade.Undgå at male igennem papiret i din art journal
  2. Du kommer til at male på siderne eller igennem i din bog, dette kan løses ved at ligger afdækning under både den højre og venstre side af bogen
  3. Din malertape vil spise dit papir. Noget papir kan blive for vådt eller er simpelhent så tyndt at det er svært at få malertapen af igen. Dette kan undgås ved at fjerne tapen stille og roligt, men selv her kan det desværre gå galt. Går det galt, så brug det som en teknik og tag det som charme i en hyggelig opdagelses proces.

Intro video

Se intro videoen til Art journaling, hvor vi skal igennem 4 art journal projekter på en måned.

Hvert projekt får et emne du kan skabe en art journaling side ud fra og mangler du inspiration til selv at skabe, så kan du se det projekt jeg udgiver sammen med emmet.

1. projekt til Art Journaling kan ses lige her

Art journalilng Emne Blå

 

 

 

 

2. projekt til Art Journaling kan ses lige her

2. projekt art Journaling emnet Rytme færdige

 

 

 

 

3. projekt til Art Journaling kan ses lige her

3. Art Journaling projekt snor

 

 

 

 

Din Underviser Helen Nielsen