Glæden ved at farvelægge

Som Pinocchio, kommer umiddelbare døde ting til live. Sådan oplever jeg det når jeg endnu engang har valgt at udfordre mig selv og derfor farvelægge mine tegninger for at give dem mere liv. Jeg har bemærket at når jeg tegner så ser jeg selv hele min ide for mig, hvordan hver streg har en bestemt indvirkning, men for at få den fulde fornøjelse af mine tegninger, så skal den farvelægges.

Herved får jeg også fornøjelse af at høre andres reaktion på stregernes flow. Det er som om tegningerne kommer mere til live for andre og vi kan begge nyde den fantastiske kreativitet.

Da jeg var teenager gik jeg på et tegnekursus hvor vi farvelagde tegningerne med tuscher som flød sammen, også kaldet blending – to blend.
Jeg husker ikke mærket på disse, men blot et bjerg af tuscher der blev kastet ud på bordet til fri afbenyttelse.
Jeg havde så meget sjov med det den gang, så den glæde ville jeg gerne genfinde.

En god veninde, som selv er meget glad for manga tegninger hvor blending tuscher er meget populære til farvelægning, lod mig prøve hendes Letraset promarkers. Jeg var solgt, det var lige det jeg havde ledt efter, om det var det samme mærker som dengang er jeg ikke klar over, men de gjorde opgaven. De gjorde det muligt for mig at udtrykke mig endnu bedre med mine tegninger.

Promarkers er alkoholbaseret tuscher i 148 forskellige farver samt en gennemsigtig tusch som man bruger til at får farverne til at blande sig sammen, deraf blending. Du kan godt undvære den gennemsigtige tusch, resultatet bliver blot bedre med denne.
For at få det bedste resultat på papir er det nødvendigt at bruge blendproof papir så farverne glider sammen med hinanden der hvor du farvelægger og ikke bliver suget alle andre steder hen på papiret.

Farvelægning doodle af Helen Nielsen

Almindeligt papir som for eksempel kopipapir vil suge farven til sig ud over hvor du farvelægger. Jeg viser her hvordan det ser ud når papiret suger så farverne går ud over feltet hvor der er farvelagt.

Lig mærke til den hvide cirkle i midten.

 

 

Du kan selv lære disse tuscher bedre at kende på deres officielle side.

Det er med tuscher som det er med maling, du skal have grundfarverne – Rød, Gul, Blå samt sort og hvid – for at kunne få det til at fungerer. Teorien om farver er gældende for alle medier, ikke kun maling men også tuscher. I forhold til maling, hvor du kan klare dig med grundfarverne samt sort og hvid, så skal du, med blende tuscher, have den samme farve i flere nuancer eller valør om du vil.
Jeg holder af at arbejde i tre niveau’er, lys, mellem og mørk nuance. Man kan også vælge at arbejde i to eller flere end tre nuancer. Jeg har kastet mig fuldt ud i denne mission om at livliggøre mine tegninger og du kan selv se resultatet her på denne side eller under menuen Tegninger.

Jeg har også taget skridtet videre fra blot at dele mine egne tegninger til at du har mulighed for at printe et eksemplar ud af min tegning som du kan farvelægge.
Har du modet, så vil jeg med glæde se dit resultat som du kan dele på facebook/GalleriGoldiGoddess.
Må farverne bringe os sammen – Helen Nielsen @helendnielsen #goldigoddess

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *