Lær at skrive kalligrafi ­ bogstav for bogstav

Skøn skrift

Tænk tilbage til folkeskolen, ­ hvordan lærte du bogstaverne at kende?
Havde du en linjeret bog, hvor højde, fylde og afstand betød noget når du skrev skønskrift..? ­ ligesom mig

Gentagelse var essentielt for at lære bogstaverne at kende og det samme gør sig gældende for kalligrafi.
Hastværk er håbløst hvis du vil lære at skrive kalligrafi specielt hvis du gerne vil have det kønt.

Se de 26 videoer + en kom godt i gang video


Kalligrafi er noget helt specielt. En skjult skat vi ikke har kigget på i mange år. Kalligrafi betyder skønskrift og kan dateres til langt tid før vores tidsregning. Kalligrafi er en kunstart der ofte står alene og er en kunstart der mere ligger til det grafiske fag.

Det er en kunstart der ligger et håndværk i, som må gentages og som hurtig kan se forjaget og sjusket ud fordi reglerne om symmetri og ligevægt spiller en stor rolle.
Når jeg som abstrakt maler lader mig rive med af de uheld der sker i maleriet, så bliver det til magiske værker, hvorimod i kalligrafi er det sværere at gøre en fejl eller noget utilsigtet til noget magisk i sin skrift. Ofte vil det blive taget som fejl og vil have en større betydning, som vil drage dig væk fra det faktiske budskab der ligger i det skrevet med kalligrafien.
Når jeg kombinerer det smukke i kalligrafien med det stærke budskab i det skrevne, så kan jeg flytte sind.

 Hvilken vej skal dit talent gå?

Et talent som dit, ved du at du skal udvikle, men hvilken vej skal du udvikle det?
Kan du kombinere to verdner som det abstrakte maleri og kalligrafien, så har du forenet to verdner der sjældent mødes på grund af deres tydelige forskelle. Og andre vil udfordre dig i din overbevisning om at det er to vidt forskellige ting der aldrig vil være mulig at kombinere.

Det gør dig til noget helt specielt, når du kan lave kalligrafi der er så smuk, kombineret med dit budskab der er så stærkt. Du kan påvirke hvert enkelt sind du kommer i kontakt med og sende energier ud til mange ved at påvirke, bare et individ.

 

Jeg giver dig den næste måned, til at lære den skønne Gotiske skrift, et bogstav for hver dag i det engelske alfabet.

Jeg vil glæde mig til at se de skønne resultater, enten dine øvelsesark eller et citat du finder skønt at skrive med kalligrafien.

 

Kalligrafi er ikke kun forbeholdt papir, hvis du mestrer kunsten så vil du kunne overføre den til lærredet med en flad pensel. Her er nogle resultater på dette område

collage med Eddie og maleriIMG_1480

 

 

 

 

 

 

 

 

Din Underviser Helen Nielsen