Lær din kalligrafipen at kende

Alt efter hvilken kalligrafipen du skal lære at kende, vil deres udtryk være forskelligt hvis de har forskellig bredde eller udseende.

Her er en lodret linje fra 3 forskellige penne

 

 

 

 

 

Jeg synes klart at det er sjovest at lege med de bredde penne fordi du kan skabe flere vinkler alt efter hvor skrå pennen ligger i din hånd. Den tynde pen har sin charme i at være elegant og fin.

Start med at føle dig hjemme med at holde pennen i hånden. Har pennen en støtte fra din midterste finger eller krammer du om den med tre fingre? Mærk hvordan du spænder i fingrene og hvordan pennen ligger mest naturlig.

Leg med pennen og brug de materialer du har omkring dig. Tag et ternet stykke papir og den billigste ink du har – se hvilke linjer din pen kan skabe.

Husk at vi leger og det handler ikke om gode resultater. Du vil hurtig opdage at ink på ganske almindeligt linjeret papir suger ink’en alle mulige steder hen, der ikke er meningen. Så det er muligvis ikke kønt, men det går nok så længe vi bare lærer vores kalligrafipen at kende.

5 strøg som forbedrer din fingremotorik til kalligrafi

  1. Det skrå strøg fra højre og ned
  2. S strøg
  3. Bølger
  4. Halv cirkel
  5. Det skrå strøg fra venstre og ned

Brug gentagelse for at se energien i de forskellige strøg, ligesom billedet viser her

Se om du kan fokusere på tynde og tykke streger, for at give kalligrafien dynamik og liv

Har du det sjovt?

Kalligrafi som er udsmykket er udfordrende men sjovt og flot, når det lykkes at få den rette rytme i hånden.

Du kan opfinde dine egne udsmykninger på kalligrafien og bruge noget fra da du legede med pennen første gang

Har du lyst til at sende det til mig eller dele din leg, så kan du gøre det på [email protected] eller i facebook gruppen ”Kreativt talent.dk – der hvor du sparrer med andre talenter”

/Billedkunstner Helen Nielsen