Sælg din kunst på en kunstmesse

Overvejer du om du skal på kunstmesse i år for at sætte gang i dit salg..?

Måske du gerne vil prøve at se hvad det alt sammen drejer sig om eller også har du fundet en veninde du skal dele stand med… Uanset grunden så får du kun det bedste ud af det ved at gå all-in. Sæt dig ikke i et hjørne gemt bag et maleri, rejs sig op, snak om alt fra din ide, dit budskab til din teknik.. Lær at spotte din målgruppe og stop med at brok dig fordi du tror der kun er andre kunstnere der kommer til sådanne udstillinger – dem kan du også lære noget af.
Du får her et indblik i min allerførste kunstmesse udstilling som varede en hel weekend..

Hvilke forberedelser gjorde jeg..?

Jeg sørgede for ikke at have nogle aftaler hele fredagen og mandagen, det gav mig tid til at forberede mig med det sidste og have lidt eftertænksomhed om mandagen..

Lang tid forinden weekenden er der et helt forløb med at gøre opmærksom på udstillingen på fb, nyhedsbreve, flyvers, samtaler mm.

Udvælgelse af malerier og ideer til udstillingens opstilling.

Tema til udstilling på kunstmesseKunstmesse stand

Mit tema var det rå bygningskoncept, så jeg havde beton og fliser med hvor jeg udstillede mine skulpturer

Samtidig ville jeg gerne have naturen med, så jeg havde træfade og en sommerfuglbusk der også gav lidt duft.

Mange andre havde fyrfadslys og slik, mad og vin.

 

Find dit fikspunkt, der trækker folk ind i standen

Det er ikke nemt at få folk ind i din stand på en kunstmesse, men hvis du vil gribe en stemning så få dig et samtaleemne der bakker dit tema op og som du kan trække folk hen til. Tro ikke at folk selv kommer ind i standen hvis de har lyst, det er din opgave at vise dit lys med begejstring og nysgerrighed.

Alt kan være et fikspunkt for enden af din stand, bare det har en historie du vil fortælle eller en spændende teknik.

Jeg var på et tidspunkt bekymrede for at jeg ville gentage min samtale over for en der allerede havde hørt den, men indså, at hvad var det værste der kunne ske, det var at en hørte det hele igen og gik eller stoppede mig fordi han havde hørt det før. Ingen af delene skete, så trods bekymring så gik det godt alligevel.

Jeg havde mine skulptur i paverpol med som folk var overbevist om var jern til de fik lov at løfte den og kunne mærke hvor let den var. Det trak folk ind af sig selv, men min opgave var at tage dem med rundt i hele standen bagefter..

Hele standen lyder så voldsomt når vi snakker 9 km2 men jeg håber du forstår

Brug tid på sine kollegaers stande

Undervurdér ikke dine kollegaer på de andre stande, ja de er en form for konkurrenter men lær af dem. Se dem der gemmer sig bag malerierne og faktisk sælger alligevel – hvad gør de..?

Se dem der gør en kæmpe indsats, – hvad snakker de om..?

På den måde kan du få en ide om hvad der virker..

Jeg havde fornøjelsen af en meget erfaren kunstner som havde været på kunstmesse mange gange før – vi snakkede og delte tips og tricks – undervurdér aldrig værdien i dine kollegaer.

Se din målgruppe

Se hvilken type der er på kunstmesse, er din målgruppe der eller er der nogen der er interesseret i din kunst som du ikke lige regnede med..?

Det er altid sjovt at vurdere om folk er kunstnere selv, familiemedlemmer til en kunstner eller gæster uden tilknytning.

Lær at brug mere tid på din målgruppe og lær dem at kende.

Stop dit brok

Mange på en kunstmesse kan finde på at brokke sig og du oplever det nok mest når der ikke er gæster hele tiden.

Kommer en kunstnerkollega til dig og brokker sig over ingen gæster, så lad vær med at give dem mere brænde til deres bål. Brug tiden på de få der er og få det bedste ud af det.. Mine oplevelser siger mig at dem der brokker sig, er dem der regnede med at kunderne selv ville komme og sige tak den køber jeg.. Det kræver altså lidt mere bearbejdning er min påstand.

Lyst til din første kunstmesse?

Min første kunstmesse gav mig lyst til at fortsætte i dette miljø. Jeg opdagede at det faktisk er sjovt at dele sine tanker med andre der også interesserer sig for kunst.

Derfor deltog jeg også sidste weekend i kunstmessen Hillerød kunstdage 2016. Vil du inviteres med næste gang..? Så skriv dig op her

 

Overvejer du at tage på kunstmesse, så deler jeg gerne ud af min erfaring, bare skriv en mail til mig på [email protected] eller stil et spørgsmål i brevkassen her.

/Billedkunstner Helen Nielsen